Vai paparžu turēšana mājās ir bīstama?

Paparde ir izplatīts augs, un daudzi to tur savās mājās. Bet, vai to vajag darīt, noskaidrosim šajā rakstā!

Mūsu senči par šo augu rakstīja leģendas. Viņš tika izmantots dažādos rituālos. Tā nosaukums joprojām ir apvīts ar mītiem un māņticībām, par kurām mēs vēlamies pastāstīt saviem lasītājiem.

Papardes ir vienas no senākajām mūsu planētas iemītniecēm. To plūksnainās lapas auga mitru, ēnainu mežu ēnā jau laikā, kad uz Zemes valdīja dinozauri.

Līdz mūsdienām ir saglabājušās vairāk nekā 10 000 papardes sugu. Tās aug visos kontinentos, izņemot Antarktīdu. Taču, pretēji leģendām, neviena no tām nezied. Un nav brīnums: papardes nav sēklu augi, tām vienkārši nevar būt ne ziedi, ne sēklas.

Tāpat kā mārdadži un sūnas, tie vairojas ar sporām, kas atrodas lapu apakšpusē. Lielākajai daļai cilvēku tas ir neizprotami, jo galu galā “visi augi zied”. Un tas, kas ir dīvains un neparasts, izraisa satraukumu. Tāpēc arī leģendas un māņticības.

Saskaņā ar vienu no leģendām papardes zied tikai vienu reizi gadā – vasaras saulgriežu naktī. Turklāt noplūkt tās ziedu ir ļoti grūti: visi tumšie spēki cenšas to novērst. Pusnaktī starp spārnotajām lapām paceļas ziedpumpurs. Kad tas atveras, tas atklāj pasaulei ugunīgu ziedu, kas izgaismo visu apkārt.

Tiek uzskatīts, ka cilvēks, kurš pārvar bailes un kuram izdodas atrast papardes ziedu, uzzina daudzus visuma noslēpumus. Viņš sāk saprast ziedu un putnu, koku un dzīvnieku valodu, var kļūt neredzams. Un pats galvenais, viņš sāk redzēt cauri zemei un, protams, varēs atrast visus zemē paslēptos dārgumus.

Lasi vēl: Ātrākais karameles pagatavošanas veids. Tikai 6 minūtes, un kārums ir gatavs!

Neraugoties uz zinātnieku skepsi, cerēsim, ka šajā leģendā tomēr ir kaut kāds patiesības graudiņš. Kas zina, varbūt kādu dienu veiksme jums pasmaidīs. Un atrastais brīnumainais zieds palīdzēs piepildīt visizlolotākās vēlmes.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment